HEGYKÖZSÉGI FELHÍVÁS


Borosgazdák figyelem !A Mór és Pusztavám Közös Hegyközség felhívja tagjai figyelmét arra, hogy a jövedéki törvény értelmében az egyszerűsített adóraktárasoknak a most aktuális elszámolás záró időpontja 2011. november 30.


Az elszámolásokat 2011. december 15-ig kell benyújtani a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé.A szükséges nyomtatvány (J05 jelű) letölthető a www.vam.gov.hu honlapról. Kitöltéséhez az ABEV2006 általános nyomtatványkitöltő program előzetes telepítése szükséges, ami a www.apeh.hu honlapról tölthető le. A nyomtatvány számítógépes kitöltést követően kinyomtatható.

A nyomtatványokat a hegyközségi irodában is be lehet szerezni 2011. december 6. és december 15. közötti időszakban, hétfőn délután 13-17 óráig, vagy kedden délelőtt 8-12 óráig.

A kitöltött nyomtatványok leadása a NAV Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága (8000 Székesfehérvár, Prohászka u. 42.) részére postai úton, illetve személyesen a Vámhivatalban lehetséges.A külön jogszabály szerint arra kötelezettek 2008. január 1-től már csak elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) nyújthatják be az elszámolásukat.A 2011. augusztus 1. – 2011. november 30. közötti elszámolási időszakban közfogyasztásra forgalomba hozott bor mennyisége után most is meg kell fizetni a forgalomba hozatali járulékot, valamint bevallási nyilatkozatot is kell készíteni az MGSZH felé. Az ehhez szükséges nyomtatvány szintén beszerezhető a hegyközségi irodában, illetve letölthető a www.mgszh.gov.hu honlapról, benyújtása kizárólag postai úton lehetséges.FONTOS!!! A fizetendő forgalomba hozatali járulék összege 2009. augusztus 1-től 5 Ft/liter asztali borok (FN) és tájborok (OFJ), 10 Ft/liter pedig a minőségi borok (OEM) esetében.

Frey Szabolcs

hegybíró

Mór és Pusztavám Közös Hegyközség